Új laptopot vásárol? Ezeket a tippeket ellenőrizze először!

Sok ember szeretné tudni, hogyan lehet vásárolni olcsó, de új laptopot. Minél jobban tájékozódik igényeiről és döntéseiről, annál jobb döntést hoz a laptop vásárlásakor. Folytassa az olvasást, hogy megszerezze a tökéletes laptop vásárlásához szükséges ismereteket.

Gyakran nagyszerű laptop-ajánlatokat találhat otthoni bevásárló hálózatoktól. A legtöbb esetben havi részletekben fizetett laptopokat kínálnak. Nagyon kényelmes lehet, hogy havonta bizonyos összegért a laptopot otthonába viheti.

laptop, notebook

Laptop vásárlás

Vásárlás előtt gondosan mérlegelje a laptop akkumulátorának élettartamát. Az elsősorban útközben használt laptopoknak hosszú élettartamú akkumulátorra van szükségük. Hasonlóképpen, ha otthoni vagy irodai számítógépét használja, akkor választhat egy alacsonyabb élettartamút.

Egy sűrített levegős doboz lehet a laptop legjobb barátja. Meghosszabbíthatja laptopja élettartamát, ha legalább havonta egyszer kitakarítja a port és szennyeződéseket a számítógép ventilátorából és hűtőbordájából. Ügyeljen arra, hogy a megvásárolt sűrített levegő statikus és semleges legyen.

Ha vásárol egy használt laptopot, győződjön meg arról, hogy az előző tulaj mennyi ideig használta. Figyeljünk arra, hogy gyorsan elinduljon. Nem szabad, hogy túl sok zajt keltsen. Ellenőrizze, hogy melegszik-e. Érdemes lehet fontolóra vennie azt, ha egy kiskereskedelmi helyről való, hogy rendelkezik e valamilyen garanciával.

Ha korlátozott helye van, vegye figyelembe a laptopot asztali gép csereként. A laptopok kisebbek és könnyebbek, mint az asztali számítógépek, így jó választás egy kicsi íróasztalhoz vagy kisebb lakáshoz. Ugyanakkor drágábbak is, és ezt vásárláskor figyelembe kell venni.

Kerülje a laptop használatát puha felületen, például párnán vagy ágyon. A laptop puha felületre állítása megakadályozza a légáramot, amely állítólag az alján lévő szellőzőnyílásokon keresztül áramlik. Ez a laptop túlmelegedését okozhatja. Ha a laptopját ágyban használja, pihentesse egy könyvre vagy más kemény felületre a szellőzés érdekében.

Az egyik legjobb módszer jó ár elérésére a kívánt laptopon, ha ár-összehasonlítást végez. Mint sok más vásárolt dolgot, könnyen beléphet egy ár-összehasonlító oldalra is, ahol több webhelyen összehasonlíthatja a kívánt laptop árait. Láthatja őket egymás mellett, hogy eldöntse, mi a legmegfelelőbb az Ön igényeihez és költségvetéséhez.

Tudja meg, mit jelent a specifikáció. A Pentium és az AMD processzorok ma a legalacsonyabb árú processzorok, a gyorsabb két-, négy- és többmagos processzorok drágábbak. A RAM szinte ugyanolyan mértékben befolyásolja a feladatok végrehajtásának sebességét, mint a processzor. Az SSD meghajtók a merevlemezek legújabb, gyorsabb verziói. Kijelzők esetén általában annál jobb a képernyő, minél magasabb a pixel.

Miután kiválasztotta a vásárolni kívánt modellt, ellenőrizze az online véleményeket. Ez egyszerű módja annak, hogy elkerüljék a számítógép vásárlását, amelyről azt állítják, hogy áramforrás feszül, vagy egy vagy két év elteltével a képernyő összecsukódik. Ellenőrizze a többi forrást is, hogy meggyőződjön arról, hogy a vélemények széles skáláját látja.

Mielőtt eldöntené, melyiket vásárolja, fontolja meg, mire fogja használni a számítógépét. Néhány számítógépet játékra építettek, míg a másik jobban megfelel a munkához. Fontolja meg, mire fogja használni a laptopját, és ezen ismeretek alapján törekedjen a vásárlásra. Nem baj, ha figyelemmel kíséri néhány, a gyártók által gyakran használt remek bónuszfunkcióját is, így még akár jelentős kedvezményhez is juthat.

Fontos, hogy vásárlás előtt megismerje a terméket. A cikkben szereplő tanácsok célja a megfelelő laptop megtalálása. Ne felejtse el átgondolni az itt megismert információkat, hogy könnyebben meghozza döntését.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik