Pere Andrea és Székely Éva

Bejelentkezés:  06 70 420 9493

 

Modern világunkban mindenki csak rohan nap mint nap, és ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, nagy szükség lenne meditálásra. A Budapest III. kerületi Feelwell Centrumban már 2017 óta minden szerdán este 19.00 – 20.30 között meditációt tartunk, erre sok szeretettel várjuk a megnyugodni vágyókat. Pere Andreától kérjünk egy előzetes bejelentkezést a meditálás előtt. Telefonszám: 06 70 420 9493.

meditáció budapest feelwell 3. kerület

meditáció budapest feelwell

A meditáció a legelemibb módszer életünk jobbá tételében, a siker kulcsa a kitartó gyakorlás, és ez az ősi technika amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. A legfőbb célja, hogy elérjük az igazi boldogságot, és akár életcéljaink eléréséhez is jó módszer lehet. Valószínűleg pontosan ezért meditálnak a világ nagy vezetői és a befolyásos üzletemberek is akár napi rendszerességgel. Felmerülhet egy érdekes kérdés: vajon bárki képes megtanulni a meditációt? Szerencsére a válasz az, hogy természetesen igen, mert velünk született tulajdonságunk, a befelé figyelésen alapul, és ez nagyban segít megismernünk az igazi önmagunkat, és eljuthatunk a személyiségünktől az egyéniségünkig. Agyunk békéje nem létező fogalom, egy béke létezik, az elme nélküli állapot, és a meditáció a kulcs a csendhez, ami bennünk van. Csak egy titka van: a rendszeres gyakorlás!

Említettük a személyiségfejlődést és kiegyensúlyozott lelki világot, de a meditációnak az élet más területein is vannak pozitív hatásai, illetve szinte mindenben tud segítséget adni, amit kitűztünk célul magunk elé, vagy ha változást szeretnénk. Minden dolog, ami megtörténik velünk, belőlünk indul el. Ha fizikai tüneteink vannak, betegségeink, azoknak nagyrészt lelki okai vannak. Nem létezik olyan kór vagy testi baj, amit ne tudna orvosolni a meditáció, mert ha valami belőlünk indul ki, akkor azt bennünk lehet megváltoztatni is.

A meditáció segít elfogadni saját magunkat, főleg az önszeretetet erősíti, emiatt embertársainkkal való kapcsolataink működése is nagyszerűbb lesz, megsemmisíti a stresszt, segít megteremteni az anyagi létbiztonságot, vagy közreműködik akár a fogyókúránkban. Unalomig ismételt szavaknak hangozhat, de elég nagy igazságtartalma van: csak az tud mást is szeretni, aki önmagát is szereti, és ha már a fő cél eljutni a boldogság kapujába, akkor fel kell tankolnunk szeretettel, mert ezt a boldogságfélét csak akkor érjük el, ha elfogadjuk és szeretjük önmagunkat. A belőlünk áradó szeretet ajtókat nyit a világ felé, ugyanis ha átérezzük a meditáció lényegét, megállíthatatlanul hinni fogunk benne, hogy akármit el tudunk érni és így az álmaink is kezdenek valóra válni. Melegen ajánljuk a csoportos meditációt, ez egy hatalmas élmény, és emellett nagy segítség, ahogy beindít egy változást a sok összehangolódott elme és energia egyvelege.

Bárhol lehet meditálni, és ezt a tevékenységet úgy jó csinálni, ha beleolvasztjuk mindennapjainkba, mint pl a napi tisztálkodást. Legjobb reggel vagy este meditálni, de ha a rohanó napi teendők közt szeretnénk feszültséget oldani, napközben is rengeteget tud segíteni, így a problémákat egyszerűen és gyorsan fel tudjuk oldani. Léteznek olyan munkahelyek, ahol bevált szokás a munkavállalók meditálása a munkaidő tartama alatt, miután a vezetők belátták, hogy jobban megy a munka a meditáció után. Gyakorold minden nap a meditációt, akár többször is egy nap, akár egy órát, akár csak tíz percet, az a fontos, hogy átérezd, és akkor eldöntheted, hányszor van rá szükséged, legyen ez egy napi rutinfeladat, ami majd szokássá, később jellemvonássá válik. Élj ezzel a lehetőséggel, hiszen ezt a szokást nem lehet túladagolni és csak pozitív mellékhatási vannak.

 

 

 

 

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik