A teherautó bérlés és a környezet tudatosság

Megállapítható, hogy a környezet tudatosság azoknak a cégeknek is kiemelkedően fontos tevékenység, akik teherautó bérléssel foglalkoznak. Azonban sajnálatos tény, hogy az alternatív hajtású gépjárművek költségei igen magasak, ezért sajnos kölcsönzés szempontjából kereslet sincs rá. Persze ez nem zárja ki azt, hogy ne lehetne LPG hajtású vagy hibrid teherautót bérelni. egyes felmérések alapján az derült ki, hogy pusztán a bérlők 10%-a fizetne a többet egy környezettudatos teherautóért.

Sajnos az is tény, hogy a környezettudatos teherautók vételára akár 30-50%-al magasabb is lehet, és sajnálatos módon még nem alakult ki az a környezettudatos közeg, akik ezt a többletköltséget meg is fizetnék. És akkor még ott van az is, hogy egyes vélemények szerint a környezettudatos teherautók vezetési élménye és teljesítménye is elmarad a hagyományos teherautóétól. Talán a szemléletmód váltáshoz az is hozzásegíthetne, ha esetlegesen a teherautó bérlés mellé még plusz szolgáltatás járna, mint például az ingyenes parkolás lehetősége akár. De addig, amíg e téren nincs változás, addig sajnos a hagyományos teherautó bérlés részesül előnyben a környezettudatos teherautókkal szemben.

kisteherautó bérlés budapest és teherautó bérlő

kisteherautó bérlés budapest

Kozák József a Hertz autókölcsönző ügyvezetője elmondása alapján azért, hogy a versenyképesség növekedjen hazánkban, létrehoztak egy 36 pontból álló minősítési és tanúsítási rendszert, melyben olyan kitétel is szerepel, hogy szükség esetén azonnali helyszíni segítségnyújtás, melynek meg kell felelni. Kiemelt fontossággal bírt, hogy a cég ügyfélszolgálati munkatársai beszéljenek nyelvet, vagy, hogy a cégnek legyen szervízszolgáltatása, vagy a flottagépjárművek rendelkezzenek megfelelő biztosítással, vagy, hogy két évnél öregebb, és 80 000 kilométernél többet futott gépjárművek ne legyenek a flottában. A kötelező pontokon túl a MAKSZ még jelölt meg ajánlásokat, melyért hűségponttal jutalmazták a teherautó bérléssel foglalkozó cégeket. Teherautó bérlésnél nagyon fontos tényező, hogy a minőségi szolgáltatásokon túlmenően a cég törekedjen a fejlődésre.

A fejlődést azonban csak úgy lehet elérni, hogy folyton megújul a cég, új ötletek révén, az egyik ilyen újítás a car-sharing szolgáltatás is, melynek az a lényege, hogy akár pár órára is történhet teherautó bérlés, melynek az a menete, hogy a teherautót egy pin kóddal ellátott kártyával bérelhetjük, és egy telephelyen kell leadnunk és átvennünk, ezzel is megkönnyítve a teherautó bérlés menetét.

Teherautóval kapcsolatos klubtagság

A teherautó bérlés egyik alapvető feltétele a klubtagság. Az ilyen fajta kezdeményezések nagyon jelentősek és fontosak, hisz minden esetben felemelik, és fellendítik az iparág fejlődését. Haraszti Géza elnök úr bízik benne, hogy még sok ilyen építő jellegű kezdeményezés lesz a teherautó bérléssel kapcsolatosan, mely nagymértékben erősíti a szakmát.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik