Bio kárpittisztítás

Egy környezet- és egészségtudatos ember nemcsak a táplálkozására és kozmetikumaira ügyel, hanem arra is, hogy kárpittisztítását a lehető legkörnyezetbarátabb vegyszerekkel valósítsa meg. Az ez még nem elég a valódi méregmentes életmódhoz, ugyanis környezetbarát vegyszer ide vagy oda, mi amúgy is csak vegyszerekről beszélünk.

Kárpitjainkból, szőnyegeinkből, ruháinkból, ételeinkből, használati tárgyainkból, bútorainkból és lakásunk levegőjéből kimutathatóak a kárpittisztítás vegyszerei még akkor is, ha nagyon alaposan és bő vízzel öblítettük őket.

bio kárpittisztítás

bio kárpittisztítás

Szeretnénk megismertetni Önökkel néhány olyan alternatívát, amelyek nemcsak a környezetedet de az egészségedet sem károsítják, és nem maradnak utánuk aalergiát okozó vegyszer maradványok a lakásodban.

Szőnyegtisztítás bio módon:

Mosószappan
Szódabikarbóna
Bórax
Ecet, citromlé
Specifikus folttisztítás környezetbarát szerekkel is megoldható a nélkül,, hogy egy vagyon költenél rá.

Mosószóda

A mosószóda környezetbarát mivoltját már évezredek óta ismerik, mert olyan körfolyamatban állítják elő, amelynek nincs káros mellékhatása egyáltalán. Ennek az anyagnak a tisztító, zsíroldó és vízlágyító hatása alkalmassá teszi az erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására legyen ez kárpit vagy szőnyeg. Elmondható róla, hogy általános vízlágyító, áztató, zsíroldó és tisztítószer is. Nagyon kis mennyiség is elegendő belőle. Pontosabban megfogalmazva ez le- és felmosószer: egy liter forró vízhez három evőkanál mosószóda több mint elégséges.

Mosás: a szokásosan használatos mosópor adagjának a felét helyettesítheti mosószódával ugyanúgy mint a vegyszer. Amennyiben a szőnyeg vagy kárpit erősen szennyezett, foltos, olajos, kutya pisis, vagy macska kakis egy éjszakára áztassuk be mosószódás langyos vízbe.
Még a Mosogatás is lehetséges. Tudni illik, hogy 5 liter forró vízben feloldott egy evőkanál mosószóda eltávolítja az edényekről a zsiradékot, az égett foltokat messzemenőleg. Lehetőleg azért alumínium edényeket ne mossunk vele! Azonban az üvegedényeket elmosás után ecetes vízzel ajánlatos leöblíteni, különben foltosan szárad és ezt nem csak mi tapasztaltuk, hanem számos más natur tudatos bio tisztaságot kedvelő ember.

Az általános tisztítás menete a következő: 1 liter forró vízben oldott 3 evőkanál mosószóda a legzsírosabb tűzhelyet, linóleumot, wc-t is megtisztítja. A piszkos kárpitot és szőnyeget a kefék, konyharuhák, rongyok, szivacsok meleg, mosószódás, szappanos vízben tisztíthatók, szagtalaníthatók.
E mellett még használható áztatáshoz: 15 liter vízhez kb. 1-2 evőkanál mosószódát adjunk, hogy a mosóporunkhoz mosószódát keverünk, kevesebb mosópor, az ajánlott mosóporadag akár egyötöde is elegendő. Szennyes edények, tárgyak áztatásához 15 liter vízhez kb. 1-2 evőkanál mosószódát adjunk.
Leégett edények megtisztításához 5 liter forró vízben egy evőkanál mosószódát oldjunk fel.

Mosószappan használata kárpittisztításhoz

Mosópor felhasználásunk csökkentésével már sokat tehetünk környezetünk megóvásáért a kárpittisztítás területén is. Ha van még van egy kis ideje és energiája, az készíthet mosószappanból szappanpelyhet sajtreszelő segítségével, amellyel a mosóport lehet helyettesíteni. Ez a megoldás a szappanpehely gyapjúkímélő mosásra is alkalmas. Erről tudni érdemes azt, hogy az élővizekben teljesen lebomlik, ezért a mesterséges detergensekhez képest környezetkímélőbb és nem is drága.

Szódabikarbóna csak óvatosan a szőnyegtisztítás során

Hatásában a mosószódához hasonlít, de annál gyengébben lúgos, vízben jól oldódó fehér por, amely kiválóan alkalmas szőnyegek tisztítására is.

Tipikus jellemzőit így fogalmazhatnám össze: alkoholban oldhatatlan, meleg vízben jól oldódik. A levegőn lassan karbonáttá alakul.

Felhasználása sokrétű. Ha felkeltettük érdeklődésüket forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz a nap 24 órájában rendelkezésre állunk!

Keresőoptimalizálás az online marketing 101 Keresőmarketing ügynökség vezetésével.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik